EMMA JOAN BRENGT DEBUUTSINGLE 'JIJ DENKT DAT JIJ ME KENT' UIT OP 26/02/2021

20-02-2021

Emma Joan (22) brengt op 26 februari haar eerste single 'Jij denkt dat jij me kent' uit samen met een videoclip. Een bijzondere stap voor haar: met dit nummer neemt de Brabantse singer/songwriter namelijk voorgoed afscheid van het duiveltje op haar schouder, dat haar zo lang onzeker heeft gemaakt. Ze is vastbesloten om van 2021 haar jaar te maken, met meerdere Nederlandstalige popnummers die klaarliggen om de wijde wereld in te gaan.

Emma Joan gaat in juni dit jaar afstuderen aan Artez University of the Arts. Ook heeft zij twee succesvolle theatershows op haar naam staan. De volgende stap voor haar is het uitbrengen van eigen muziek, geproduceerd door George Konings van Sound Vision Studio (o.a. samengewerkt met Hans Eijkenaar, Mel Gaynor). Ze pakt het meteen goed aan met een videoclip release, gemaakt in samenwerking met Mike Janssen van Beeldwerk en Tom Holtzhuizer van Beeldgekte (zij hebben o.a. samengewerkt met Left Lane Recordings). De videoclip is opgenomen in een leeg theater, een plek waar Emma Joan, vóór corona, erg graag kwam. De plek waar haar liedjes volgens haar het beste tot hun recht komen, en waar ze hoopt ooit die liedjes weer te kunnen spelen. Deze gedachte kwam vaak voorbij tijdens het schrijven van haar nummers bij haar moeder thuis, achter de piano.

Haar muziek gaat over kwetsbaarheid, zelfacceptatie en herkenbaarheid.

Onderwerpen waar iedere jonge vrouw mee worstelt op deze leeftijd. Jezelf durven zijn, voor jezelf op durven komen en van jezelf durven houden zijn levenslessen die lang niet altijd vanzelfsprekend, maar wel erg belangrijk zijn voor Emma Joan. ''Door mijn ervaringen te delen, hoop ik anderen te inspireren en kracht te geven om nooit zomaar op te geven.''

Te beginnen met de eerste single 'Jij denkt dat jij me kent'.De sterke, verhalende tekst in dit nummer wordt gedragen door een aanstekelijke melodie, die in een eigentijds jasje is gestoken. De dansbare groove in dit nummer gaat gepaard met subtiele elektronische sounds. Denk aan Trijntje Oosterhuis meets Maan of Marco Borsato meets Tabitha.  

Op 26 februari is 'Jij denkt dat jij me kent' te beluisteren via de volgende link: https://open.spotify.com/track/4Sd1bc1yJWKI9i1h7iwR5Q