Biografie

'No matter what we see in life,

no matter what we do

no matter what the heartache

there's a song to pull us through. 

When our hearts are bleeding deeply

with no one in which to confide

all the feelings that we feel

we find a place to hide. 

Then all of a sudden we hear

a beautiful, soft, sweet tune

that touches our hearts inside

and heals our bleeding wound. 

Each note a familiar memory

coming from deep within

bringing a smile upon our face

when we hear that beautiful song again.'   

                      __________________________________________________________


Naar mijn mening beschrijft dit gedicht precies, wat muziek voor mij betekent. Een speciaal liedje, waarachter veel emotie schuilgaat. Ik denk dat iedereen wel zo'n speciaal liedje koestert. Mijn taak als zangeres is dan ook, om die emotie over te brengen op mijn publiek. Weliswaar een grote uitdaging, maar ik hoop dat ik dit doel dankzij mijn passie, toewijding en gedrevenheid voor muziek, toch kan waarmaken.

Zingen was voor mij zo'n groot onderdeel geworden van mijn leven, dat ik besloot om er nog maar een schepje bovenop te doen: meedoen aan 'The Voice of Holland Kids'. Wat een avontuur was dit! Tot mijn grote verbazing draaiden alle coaches tijdens mijn 'Blind Audition' en ook won ik mijn 'Battle'. Het was een erg leerzame periode en ik heb geen moment getwijfeld aan het feit om voor Marco Borsato te kiezen als mijn coach. 'Eens team Borsato, altijd team Borsato', zoals hij dit zelf altijd zo mooi zegt. Voor tips en hulp kan ik nog altijd bij hem terecht, wat ik erg fijn vind. Marco is een echte meester in zijn vak en is altijd erg oprecht, dat is erg mooi om te zien, al vraag je het mij. 

Mijn naam is Emma Loeffen. Ik ben 22 jaar oud en kom uit het kleine dorpje Vianen, dat ligt in Brabant. Vanaf het moment dat ik mijn eerste woordjes kon zeggen, begon ik ook al een beetje mee te zingen met bepaalde liedjes. Omdat ik dus al van jongs af aan zing, is dit voor mij dan ook erg belangrijk geworden naarmate ik ouder werd. Op de basisschool vond ik het altijd erg leuk om op te treden en dit gevoel hield ik ook op de middelbare school. Dit werd alleen maar sterkter toen ik zangles ging nemen en gevraagd werd om de zangeres te worden van de schoolband. 

Vanaf jongs af aan was ik vastbesloten om diergeneeskunde te gaan studeren, om uiteindelijk dierenarts te worden. Maar gaandeweg werd muziek voor mij steeds interessanter en verplaatste het begrip 'dierenarts' zich steeds meer naar de achtergrond. Uiteindelijk heb ik zonder enige twijfel gekozen voor de muziek, wat mij heeft gebracht tot waar ik nu ben. Op dit moment studeer ik Jazz&Pop op het Conservatorium ArtEZ in Arnhem. Hier krijg ik de ruimte en tijd om me te ontwikkelen tot de zangeres die ik graag wil zijn. Ik heb hier al onwijs veel geleerd en ik weet zeker dat ik nog veel meer zal gaan leren. Dit alles om uiteindelijk mijn droom te gaan verwezenlijken: van mijn grootste passie mijn beroep maken.