Biografie

Zingen was voor mij zo'n groot onderdeel geworden van mijn leven, dat ik besloot om er nog maar een schepje bovenop te doen: meedoen aan 'The Voice of Holland Kids'. Wat een avontuur was dit! Tot mijn grote verbazing draaiden alle coaches tijdens mijn 'Blind Audition' en ook won ik mijn 'Battle'. Het was een erg leerzame periode, waarin ik veel nieuwe contacten heb gelegd.

Op dit moment studeer ik Jazz&Pop aan Artez University of the Arts. Hier krijg ik de ruimte en tijd om me te ontwikkelen tot de zangeres die ik graag wil zijn. Ik heb hier al onwijs veel geleerd en ik weet zeker dat ik nog veel meer zal gaan leren. Dit alles om uiteindelijk mijn droom te gaan verwezenlijken: van mijn grootste passie mijn beroep maken.

Mijn naam is Emma Joan, ik ben 23 jaar oud en kom uit het kleine dorpje Vianen, dat ligt in Brabant. Vanaf het moment dat ik mijn eerste woordjes kon zeggen, begon ik ook al een beetje mee te zingen met bepaalde liedjes. Omdat ik dus al van jongs af aan zing, is dit voor mij dan ook erg belangrijk geworden naarmate ik ouder werd. Op de basisschool vond ik het altijd erg leuk om op te treden en dit gevoel hield ik ook op de middelbare school. Dit werd alleen maar sterker toen ik zangles ging nemen en gevraagd werd om de zangeres te worden van de schoolband. 

Kwetsbaarheid, zelfacceptatie en herkenbaarheid zijn thema's die doorschemeren in mijn Nederlandstalige popnummers. De melodie├źn zijn in een eigentijds jasje gestoken en worden gedragen door een dansbare groove met daarin elektronische sounds. Denk aan Trijntje Oosterhuis meets Maan of Marco Borsato meets Tabitha. Jezelf durven zijn, voor jezelf op durven komen en van jezelf durven houden zijn levenslessen die lang niet altijd vanzelfsprekend, maar wel erg belangrijk zijn voor mij. Door mijn ervaringen in mijn muziek te delen, hoop ik anderen te inspireren en kracht te geven om nooit zomaar op te geven.