Biografie

Zingen was voor mij zo'n groot onderdeel geworden van mijn leven, dat ik besloot om er nog een schepje bovenop te doen: meedoen aan 'The Voice of Holland Kids'. Wat een avontuur was dit! Tot mijn grote verbazing draaiden alle coaches tijdens mijn Blind Audition en ook won ik mijn Battle. Het was een erg leerzame periode, waarin ik veel nieuwe contacten heb gelegd.

In juni ben ik afgestudeerd aan Artez University of the Arts. Hier heb ik de ruimte en tijd gekregen om me te ontwikkelen tot de zangeres die ik graag wil zijn. Ik heb hier onwijs veel geleerd en ben helemaal klaar om met mijn eigen muziek de wijde wereld in te gaan! Dit alles om uiteindelijk mijn droom te gaan verwezenlijken: van mijn grootste passie mijn beroep maken.

Mijn naam is Emma Joan, ik ben 25 jaar oud en woon momenteel in Arnhem. Vanaf jongs af aan ben ik al bezig met muziek. Toen ik 11 jaar was, ben ik begonnen met zangles nemen en leerde ik verschillende muziekstijlen kennen. Al gauw merkte ik dat pop/soul muziek helemaal mijn ding was. Van Queen, Stevie Wonder en Aretha Franklin tot Adele, Ed Sheeran en Christina Aguilera: deze artiesten waren zeker niet te missen in de playlist op mijn (toen nog) mp3-speler.

Kwetsbaarheid, zelfacceptatie en herkenbaarheid zijn thema's die doorschemeren in mijn Nederlandstalige popnummers. De melodie├źn zijn in een eigentijds jasje gestoken en worden gedragen door een dansbare groove met daarin elektronische sounds. Denk aan Trijntje Oosterhuis meets Maan of Marco Borsato meets Tabitha. Jezelf durven zijn, voor jezelf op durven komen en van jezelf durven houden zijn levenslessen die lang niet altijd vanzelfsprekend, maar wel erg belangrijk zijn voor mij. Door mijn ervaringen in mijn muziek te delen, hoop ik anderen te inspireren en kracht te geven om nooit zomaar op te geven.